Őszi Gyermek Jégkorong Fesztivál

Az idei szezonnyitő Őszi Gyermek Jégkorong Fesztivál szeptember 24-25. között került megrendezésre a káposztásmegyeri Jégpalotában. Egyesületünk sportolói mindkét napon jégre léptek, hogy képviseljék városunkat az U8 (szupermini) és U10 (mini) korosztályban.

A szombati napon U10-es csapatunk lépett jégre. Két U8-as feljátszó játékossal a keretben egész nap gyönyörű játékot mutattak a mieink. Jó volt látni, hogy milyen tudatosan építették a játékot, nagyon összeszedetten, fegyelmezetten játszottak, aminek meg is lett az eredménye. Hokisaink elsőként a Vasas HC csapatával mérkőztek meg, és – bár ebben a korosztályban még hivatalosan nem számolják az eredményeket, a gyerekek mindig pontosan tudják, valójában hány gólnál is tart a mérkőzés – szép játékkal győztek is (7-2). A sikereken felbuzdulva az ezután következő Sportországi Cápák ellen is harapósan léptek jégre a Bikák, aminek az eredménye egy újabb győzelemben mutatkozott meg (5-1)! Utoljára maradt az egyik legkeményebb ellenfél, az UTE csapata. Szoros mérkőzést láthattunk, amin egy kis szerencsével és jobb védekezéssel veretlen hétvégét zárhatott volna csapatunk, de ezúttal az UTE-nak jobban jött ki a lépés (3-4).
Összességében U10-es játékosaink szuper teljesítményt nyújtottak, nagy élmény volt látni a mutatott intelligens, nagyszerű játékot.

Vasárnap legkissebbjeinken, az U8-as csapaton volt a sor. Idén ebben a csapatban a már rutinosnak számító (3 év játékosmúlt) gyerekek mellett olyan hokisaink is szerepelnek, akik még csak pár hónapja húztak korcsolyát és ez volt az első tornájuk! Rájuk is három mérkőzés várt szinte egymás után, ám ők is hasonló sikerekkel birkóztak meg a feladattal. Első mérkőzésünkön a tegnapi U10-esek nevében revansot vehettünk az UTE csapatán és ezt a lehetőséget maximálisan ki is használták a kis Bikák! Az eredményt itt sem számolják, kivéve persze a gyerekeket, akik nagy fölénnyel nyerték meg ezt a meccset (10-2)! Egy rövid pihenő után a MAC csapata következett. Itt is látványos akciókat láthattunk mind a két oldalon, de a jó kapusteljesítmény és a néha már-már virtuóz egyéni megoldások meghozták csapatunk második győzelmét (6-1)! Ezután pihenő nélkül vágtak bele szuperminiseink a nap utolsó mérkőzésébe, ami ez esetben is a legnehezebbnek bizonyult, a Pesterzsébeti Farkasok HC következett. Kemény munka zajlott a pályán mind a két oldalon, ám kissé megfáradt csapatunk nem tudta úgy felvenni a harcot, ahogy szerette volna, így megszületett az aznapi egyetlen vereségünk (2-4).

A hétvége folyamán láthattuk, hogy az edzőtábor, az eddigi száraz és jeges edzések jól megalapozták a szezont. Mindkét korosztályban ígéretes szezonnal állunk szemben, hiszen a gyerekek megmutatták, idén is számolni kell velük!

Láthattunk kiemelkedő egyéni teljesítményeket is hokisainktól, de kiemelés nélkül csapataink névsorai a következők voltak:

U10 U8
Nagy Ábel – kapus Kerékgyártó Lili – kapus – első torna
Bencze Sebestyén Kaufer József
Lázár Iván Lázár Milán
Nagy Gréta Miseta Gábor
Popovics Bence Papp Nemere
Deli Domonkos Sallai-Rudnai Péter
Mets Benedek Gárdonyi Zétény
Garamvölgyi Balázs Sághy Lara
Bánhegyesi József Hajdu Lili
Kaufer József – U8 Garamvölgyi Bálint
Sághy Lara – U8 Mets Kelemen
Bálint-Firnigl András

u10_oltozo2 u10_olotzo u8_csapat