A szezon vége felé

A szezon során nem igazán adtunk hírt az életünkről, ebben a bejegyzésben összefoglaljuk, mi is történt nálunk.

Ebben a szezonban is három korosztályban indítottunk csapatokat, U8, U10 és U12 bajnokságokban versenyeztek hokisaink.
A szezon kezdete után nem sokkal az U8 és U10 korosztály vegyesen vett részt a ljubjanai U9 tornán, erről itt olvashattok részletesebben 🙂 Az ott mutatott játékon és hozzáálláson felbuzdulva az U8-asokkal a B és A tornákat, az U10-esekkel pedig stabilan a B tornákat céloztuk meg a szezon során.
Mindkét korosztályban nagyon jól szerepeltek a szigetszentmiklósiak. Mivel ebben a korban az eredményt hivatalosan nem jegyzik, nincs is bajnoki pontrendszer, ezért konkrét helyezésről sem tudunk beszámolni. A teljesítményt azonban tükrözi, hogy továbbra is felvesszük a versenyt nálunk sokkal nagyobb múltú, jégpályával (és ezért sokkal több jégidővel) rendelkező egyesületekkel. Olykor egyértelmű győztesként, néha kiizadt döntetlennel és ritkábban vereséggel vonulunk öltözőbe. Mivel 8-10 éves gyerekekről beszélünk, az eredmény általában fordítottan arányos a szünetekben elfogyasztott nutellás és zsíros kenyerek számával 🙂 Szeretünk nyerni, de nem versenyistálló vagyunk, ezekben a korosztályokban az alapok biztos letételére van szükség, a hibákból építkezve jutunk előre.

Az U12-eseink U10-esekkel kiegészülve az új 3×3-as, kispályás bajnokságban vettek részt, ahol fölényesen hozták a mérkőzéseket és így a bajnoki címet is! 🙂 Kilenc csapat mérte össze a tudását ebben az új keletű bajnokságban, ami kicsit nehézkesen indult és bánatunkra kevés mérkőzést eredményezett.

Decemberben nagy erőfeszítések és hosszas szervezkedés után újra megnyílt a Kéktó Jégpálya! Ezúttal új üzemeltetővel, de töretlen lendülettel vágtak bele a jégpálya felépítésébe, hogy minden igényt kielégítsenek kis késéssel még sátor is került a pálya felé. Ez a pálya minden évben nagy segítség egyesületünknek a toborzásban, valamint az utazás csökkentésében.
Így volt ez idén is, minden délután párhuzamosan tartottunk edzéseket hokisainknak és ingyenes korisulit az érdeklődő gyerekeknek. Délelőttönként edzőink korcsolya oktatást végeztek a helyi iskolák és óvódák növendékeinek, hogy minél szélesebb körben szerettessék meg a helyi gyerekekkel a jeges sportokat.
A Kéktó Jégpálya adott otthont a legtöbb általunk rendezett korosztályos tornáknak is, ezért a jó hangulatú hétvégi izgalmakat újra itt élhette át a városi közönség és a vendég csapatok szurkolói is!

Márciusban elbúcsúztattuk a Kéktó Jégpályát és edzéseinket a White Sharks kőbányai és az FTC népligeti pályáira helyeztük át. A korisuliból hokisuliba lépő újoncok is itt folytatták immár a hokis alapok elsajátítását. Velük részt vettünk C szintű és kezdő tornákon is, ezek után már nem volt kérdés, korisokból hokisok lettek! 😉

Áprilisban új edzővel bővült egyesületünk szakmai gárdája Láng Zoltán személyében. Zoltán tíz éves szakmai múlttal rendelkezik a hazai és német bajnokságokból, aktív játékosként ebben a szezonban a Dunaújvárosi Acélbikák OB3 csapatát erősítette. Mint minden edzőnk, természetesen Zoltán is rendelkezik a megfelelő képesítéssel, lelkesen vágott bele a munkába.

A 2017-2018 szezonra a következő edzői beosztással készülünk:
U8 – Láng Zoltán
U10 – Agócs Bence, Nagy Viktor
U12 – kölcsön játékosként a White Sharksnál (Paska Zoltán)
U14 – Droppa Béla (White Sharks és KMH játékoskkal kiegészülve)
kapusedzők – Jambrik Csaba, Mets Zoltán