U10 Világbajnokság Dunaújvárosban

Kiváló helyi ötletből született kezdeményezésről van szó, amely különleges alkalmat biztosít az U10-es korosztály tagjainak arra, hogy megmutassák képességeiket.

A világbajnokság elnevezés természetesen a torna játékosságára utal, az alapvető cél, hogy minél több magyar játékos mutathassa meg, hogy mit tud. Az egynapos tornán összesen 160 gyerek vehet részt, kizárólag Magyarországról. Az első 160 jelentkezőt 16 csapatba osztják el, sorsolás alapján, tehát a gyerekek nem a megszokott klubjukban játszanak, hanem véletlenszerűen kerülnek össze. A csapatok az az évi A csoportos világbajnokságon szereplő 16 nemzet után kapják a nevüket, minden csapatot magyar utánpótlásedző irányít majd. A cél az edzők toborzásánál is az, hogy az ország minden pontjáról érkezzenek szakemberek. Az ötletgazda, Babic Vladimir tervei szerint, ha az ötlet beválik, akkor minden évben más város adna helyszínt a tornának, ezzel is szolgálva a sportág népszerűsítését.

A tornát a Magyar Jégkorong Szövetség is támogatja szakmailag.

A tornán minden részt vevő hat meccset játszik garantáltan (2×12 perces mérkőzéseket). A torna célja kettős: egyrészt az U10-es játékosok több játéklehetőséghez jutnak, nem utolsó sorban pedig egy olyan különleges alkalom kapcsán tehetik mindezt, amely maradandó élményt nyújtva igyekszik biztosítani, hogy az egyébként egymás ellenfeleiként játszó gyerekek jobban megismerhessék a másikat, ezzel is közelebb kerülve egymáshoz és a sporthoz egyaránt, kialakítva egy még szorosabb, családiasabb jégkorongos társadalmat.

gyerekvb

A torna helyszíne a dunaújvárosi jégcsarnok lesz, időpontja március 6., vasárnap. Nevezni 2015. december 7-től 2016. január 31-ig lehet, a nevezési díj gyerekenként 11 500 Ft, amely tartalmazza a jégbérlés árát, a játékvezetők, a zsűri, az orvos és az edzők díjait, illetve az érmek, kupák és oklevelek előállítási költségét csak úgy, mint az ebédet, az uzsonnát, a vizet, a gyümölcsöket és az egyéb snackeket. A torna végén minden játékos kap érmet, illetve annak a válogatottnak a minimezét, amelyben játszott, a saját nevével ellátva. A szervezők 2006-ban és 2007-ben született gyermekek jelentkezését várják.